Kundtjänst

OM OSS

SVENSKA / SEK / INKL. MOMS

 

 

Start - Sophies Silver

 

 

 

START      Nyheter      Collier (Halsband)      Hängsmycken      Örhängen      Övriga smycken      Våra Smycken      Fakta om Smycken      Om firman

 

Kundtjänst och Information

 

 

 

 

 

Om Sophies Silver

 

 

Firman registrerades först in som Sophias Ateljé med butik i Stockholm 1984, men då hade verksamheten redan pågått på ideell- och hobbybasis i många år. Butiken låg först i Vällingby och sedan i Birkastan.

Sophias Ateljé var från början ett företag som sysslade med ett antal olika tekniker, rekvisita, illustrationsuppdrag mm.
 

Under flera år fanns det två verksamheter med namnet Sophias Ateljé: dels butiken Sophias Ateljé som designade, tillverkade och sålde moderna smycken i silver och guld och dels Sophias Ateljés Förlag. Båda hade så inarbetade namn, att vi i det längsta drog oss för att byta namn. Men till slut blev det för förvirrande och ohanterligt, så vid årsskiftet 2007-2008 bytte Sophias Ateljé till sist namn till Sophies Silver och Sophias Ateljés Förlag ombildades till Sophias Ateljés Förlag KB.

Sophias Ateljé flyttade till Visby 1993 och huserade de första åren i Burmeisterska huset på Standgatan där vi efterträdde Gotlands Turistförening.
Burmeisterska var ett helt fantastiskt hus, men tyvärr omöjligt att ha en året-runt-verksamhet i, så på hösten 1995 flyttade vi upp till Sankt Hansgatan under namnet Sophies Silver. Först på nr 30 och sedan 2011 på nr 34.

2015 var det dags för nästa stora förändring. Hela verksamheten flyttade till Lysekil och gjordes om till en webbutik.
Sedan 2018 ingår Sophies Silver som ett varumärke inom Nordöstra Design och Information.

2019 minskade vi på verksamheten efter att Ann-Sophie fått arbetsskador av allt hamrande, slipdamm och kemikalier.

2021 gick Ann-Sophie i pension, men fortsätter att arbeta upp det material som finns kvar i lager. När det är färdigt och sålt så läggs firman ned.

 

Vårt organisationsnummer är: SE5807265029

 

 

 

 

 

 

Om Ann-Sophie Qvarnström

 

 

"Att tillverka smycken och andra saker är för mig inte ett yrke, det är en passion!
En passion som jag sedan 1984 ägnar mig åt på heltid.

 

Inspirationen till mina smycken får jag främst från arkitektur och naturen. Alltihop kryddat med ett litet stänk av japanskt formspråk. Jag förenklar gärna så att smycket får rena linjer, och jag älskar de kontraster man kan få mellan silver och guld, samt mellan olika ytors strukturer.

Jag är inte utbildad till smed utan snarare född till det. Jag kan uppriktigt sagt inte komma ihåg en tid då jag inte höll på med att tillverka smycken. Ända sedan den tidiga tonåren har jag gjort och sålt smycken, men aldrig gått någon "riktig" guldsmedsutbildning. Istället blev det kemiingenjörslinjen på Tekniska Högskolan i Stockholm, där jag lärde mig bra mycket mer om material och konstruktion än man får på de flesta smidesutbildningar.

Dessutom lärde jag mig hur man läser sig till kunskap och sedan prövar om och om igen tills det blir rätt. Konstnärskapet har jag i arv från morfar som var målare. Ett arv som uppmuntrades mycket av min "andra familj" under uppväxten. Pappan i den familjen var konstnären Einar Jolin, som gav mig både råd och stöd, samt visade att man faktiskt kan leva ett liv med konst och konsthantverk.

Det är mycket tack vare dessa blandade och udda grunder som jag fått en stil, ett formspråk och ett sätt att hitta lösningar som ofta skiljer sig från det mesta i guld- och silverbranchen.

Innan jag startade min egen firma, Sophies Silver (f.d. Sophias Ateljé), så hade jag diverse andra jobb jämte smycketillverkningen. Jag klippte reklamfilm, tillverkade rekvisita för film och teatrar, frilansade som illustratör, monterade kristallkronor och jobbade i guldsmedsbutiker. Allt detta gav erfarenheter som gjorde det ganska lätt att till slut ta steget till egen firma.

Jag är född 1958 i Göteborg, och har sedan dess bott först i Stockholm där jag startade firman. 1993 flyttade jag och firman till Visby. 2015 kände jag för att prova något nytt och flyttade med verksamheten till Lysekil. På fritiden är jag bl.a. en ivrig amatörfotograf. Du ser mina bilder här på hemsidan."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samtliga smyckemodeller, bilder & materiel på sidan är © Sophies Silver

 

 

 

 

Design & Information

Enevägen 36 C

454 30 Brastad

post@sophiessilver.se

0768 - 299 553

 

Kundtjänst

 

Skötselråd - Smycken

 

Kontakta oss

 

 

DISTANSHANDEL FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM