Hon, smeden: ANN-SOPHIE QVARNSTRÖM

 

 

   

 START

 NYHETER VÅRA SMYCKEN WEBBUTIK KUNDTJÄNST OM SORTIMENTET

 OM SOPHIES SILVER   Om Ann-Sophie ALLT OM SMYCKEN VANLIGA FRÅGOR HEMSIDESKARTA KONTAKTA OSS

 

 

  SOPHIES SILVER

  Lysekil

  SVERIGE

  TEL: 0768 299 553

 

  E-POST:

  post@sophiessilver.se

 

 

 

    

 

 

   

 

 

 

Passion för Tillverkning, Foto och lite skriverier

 

"Att tillverka smycken och andra saker är för mig inte ett yrke, det är en passion!

En passion som jag sedan 1984 ägnar mig åt på heltid.

Inspirationen till mina smycken får jag främst från arkitektur och den gotländska naturen. Alltihop kryddat med ett litet stänk av japanskt formspråk.

Jag förenklar gärna så att smycket får rena linjer, och jag älskar de kontraster  man kan få mellan silver och guld, samt mellan olika ytors strukturer.

 

Jag är inte utbildad till smed utan snarare född till det. Jag kan uppriktigt sagt inte komma ihåg en tid då jag inte höll på med att tillverka smycken.

Ända sedan den tidiga tonåren har jag gjort och sålt smycken, men aldrig gått någon "riktig" guldsmedsutbildning.

Istället blev det kemiingenjörslinjen på Tekniska Högskolan i Stockholm, där jag lärde mig bra mycket mer om material och konstruktion än man får på de flesta smidesutbildningar.

Dessutom lärde jag mig hur man läser sig till kunskap och sedan prövar om och om igen tills det blir rätt.

Konstnärskapet har jag i arv från morfar som var målare. Ett arv som uppmuntrades mycket av min "andra familj" under uppväxten. Pappan i den familjen var konstnären Einar Jolin, som gav mig både råd och stöd, samt visade att man faktiskt kan leva ett liv med konst och konsthantverk.

 

Det är mycket tack vare dessa blandade och udda grunder som jag fått en stil, ett formspråk och ett sätt att hitta lösningar som ofta skiljer sig från det mesta i guld- och silverbranchen.

 

Innan jag startade min egen firma, Sophies Silver (f.d. Sophias Ateljé), så hade jag diverse andra jobb jämte smycketillverkningen. Jag klippte reklamfilm, tillverkade rekvisita för film och teatrar, frilansade som illustratör, monterade kristallkronor och stod i guldsmedsbutiker. Allt detta gav erfarenheter som gjorde det ganska lätt att till slut ta steget till egen firma.

 

Jag är född 1958 i Göteborg, och har sedan dess bott först i Stockholm där jag startade firman. 1993 flyttade jag och firman till Visby. 2015 kände jag för att prova något nytt och flyttade med verksamheten till Lysekil. På fritiden är jag bl.a. en ivrig amatörfotograf. Det är mina bilder du ser på den här webshopen."

 

 

 

"To be an artist is to fail, as no other dare fail before."

                                                                                     Samuel Becket